Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Θέμα αξιοπιστίας της διαπραγμάτευσης, μετά τους αποκαλυπτικούς διαλόγους των Wikileaks θέτει ο έλληνας πρωθυπουργός με επιστολή του προς την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενώ μιλώντας σε συνεργάτες του ήταν κατηγορηματικός: Κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα γεωπολιτικά παιγνίδια. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη».

Στην επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας εκφράζει τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Εθνους, ο κ. Τσίπρας, συνομιλώντας με συνεργάτες του, φέρεται να επισήμανε τα εξής, στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks: «Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here