Αδωνις, Μουρούτης και «μονταζιέρα» ψάχνουν τους «υποκλοπείς», αδιαφορούν για τις αποκαλύψεις των Wikileaks

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Οι διάλογοι Τόμσεν-Βελκουλέσκου για την Ελλάδα τους οποίους αποκάλυψαν τ Wikileaks καθώς και η καταφανής, αγωνιώδης προσπάθεια τους να προκαλέσουν χρεοκοπία για να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την Μέρκελ προκειμένου να περάσουν τις θέσεις του ΔΝΤ για μέτρα και χρέος έκαναν αίσθηση και προκάλεσαν αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Η κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία φέρνοντας το ζήτημα σε όλους τους ευρωπαίους ηγέτες και απαιτώντας τήρηση των συμφωνηθέντων.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι εδώ στην Ελλάδα που περί άλλων τυρβάζουν. Οπως φαίνεται από τον τρόπο που αντέδρασαν δημοσίως, με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, δεν τους απασχολεί καθόλου τι λένε και το «πιστωτικό πραξικόπημα» που σχεδιάζουν τα στελέχη του ΔΝΤ σε βάρος της χώρας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ποιοί έκαναν την επίμαχη υποκλοπή. Και εξέθεσαν βεβαίως τα στελέχη του Ταμείου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο διόρισε εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και και ο Γ. Μουρούτης, ο υπεύθυνος τύπου του Μαξίμου επί Σαμαρά, ηγούνται αυτής της προσπάθειας.

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο τουίτερ επιχειρούν επί ώρες, με διάφορα επιχειρήματα να αποδείξουν ότι η υποκλοπή της συνομιλίας είναι περίεργη, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτή έγινε από ελληνικές μυστικές υπρεσίες.

Ενα από τα επιχειρήματά τους είναι ο τρόπος γραφής των ονομάτων. Η αναγραφή στο κείμενο του Τόμσεν ως Poul  αντί του Paul καθώς η αναγραφή της κ. Βελκουλέσκου ως Velkouleskou και όχι του ορθού στα αγγλικά Velculescu, θεωρήθηκε πειστήριο για τα επιχειρήματά τους.

Μάλιστα ένας δημοσιογράφος της WSJ απηύθυνε ερώτημα μέσω τουίτερ στα Wikileaks για το θέμα για να λάβει την απάντηση ότι το κείμενο και τα ονόματα τα έγραψαν τα Wikileaks με αναφορές από τον ελληνικό τύπο.

Προφανώς δεν είναι αδιάφορο ποιοί έκαναν τις υποκλοπές. Ομως αυτό που προέχει, αυτό που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι μια εξωφρενική επιχείρηση κατά της χώρας από εξωθεσμικά και αντιδημοκρατικά κέντρα. Και σε αυτό, οι αξιότιμοι απολογητές της τρόικας, δυστυχώς, δεν έχουν να πουν το παραμικρό.

Τα παρακάτω tweets είναι ενδεικτικά:

 

 

https://twitter.com/gmourout/status/716230756209664000

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here