Ενοχη στάση ΔΝΤ: Δεν σχολιάζουμε διαρροές- Μαξίμου: Δυστυχώς το Ταμείο δεν διαψεύδει

 

Ενοχη στάση κρατά το ΔΝΤ. Αφ΄ενός αρνείται δήθεν να σχολιάσει διαρροές και υποτιθέμενες αναφορές και αφ’ ετέρου μην επιθυμώντας να αδειάσει το κορυφαίο στέλεχός του Π. Τόμσεν με όσα είπε ο εκπρόσωπός του, μάλλον επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις.

Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε αμέσως στα μη σχόλια του Ταμείου, επισημαίνοντας ότι με την συμπεριφορά του επιμένει να μην διαψεύδει τις αποκαλύψεις των wikileaks.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι πάγια θέση του Ταμείου, εκφρασμένη δημοσίως, ότι χρειάζεται υπολογισμός με βάση αξιόπιστες υποθέσεις, μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την Ελλάδα και της ελάφρυνσης χρέους που απαιτείται.

Η θέση του ΔΝΤ

Αναλυτικά, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν σχολιάζει «διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές σε εσωτερικές συζητήσεις», σχετικά με το διάλογο μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλιας Βελκουλέσκου που διέρρευσε στο Wikileaks, προσθέτοντας ότι το Ταμείο έχει καταστήσει ξεκάθαρη τη θέση του δημοσίως.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα αυτό που νομίζουμε ότι είναι αναγκαίο για μια βιώσιμη λύση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα -μια λύση που θέτει την Ελλάδα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηριζόμενη από ένα αξιόπιστο σύνολο μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι πρέπει να βασίζονται σε αξιόπιστες υποθέσεις. Όπως έχουμε πει, υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ του τι είναι εφικτό σε μεταρρυθμίσεις και το πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται» καταλήγει.

Aπάντηση Μαξίμου

«Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, το ΔΝΤ δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ευρώπη Βρετανικό δημοψήφισμα|, ήταν το σχόλιο κυβερνητικών πηγών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here