Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ στη Χίο- Ενταση και στα Γιάννενα

 

vial-exodos_0005

To hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο εγκατέλειψαν μαζικά το μεσημέρι της Παρασκευής εκατοντάδες πρόσφυγες και με διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας, κατευθύνονται προς την πόλη, μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου.

Αντρες, γυναίκες και παιδιά, με όλα τα υπάρχοντά τους, άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και, χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ, απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Στο λιμάνι της Χίου κατέληξαν 800 περίπου πρόσφυγες που διέφυγαν από το hot spot του νησιού ρίχνοντας τον φράχτη. Πεζή και συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και παρά τις προτροπές να κατευθυνθούν στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι αρχικά μια ομάδα 500 ατόμων και αργότερα ακολούθησαν άλλα 300 άτομα. Όπως δηλώνουν θα παραμείνουν προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Το βράδυ της Πέμπτης στο συγκεκριμένο χώρο κράτησης σημειώθηκε ένταση μεταξύ των προσφύγων. Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή,στο κέντρο παραμένουν μισοί από τους περίπου 1.650 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν εκεί.

Ενταση και στα Γιάννενα

Στο μεταξύ, έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς οι 210 πρόσφυγες που έφθασαν αργά χθες το βράδυ, αρνούνται να μείνουν στις σκηνές.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τη νύχτα επέστρεψαν στα τέσσερα λεωφορεία που τους μετέφεραν και προξένησαν ζημιές στα καθίσματα. Οι οδηγοί τους προτίθενται να υποβάλουν μήνυση σε βάρος τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here