Τσίπρας σε νεαρή ακτιβίστρια: Να μας εμπιστευθούν οι πρόσφυγες

Τη νεαρή ακτιβίστρια Νάντια Μουράντ Μπασέ την οποία είχαν απαγάγει τζιχαντιστές από το χωριό της στο Ιράκ κρατώντας την αιχμάλωτη, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες σε Ειδομένη και Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο κ. Τσίπρας έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι εξέφρασε στην Νάντια Μουράντ Μπασέ τον θαυμασμό του για τη δύναμη της και τον αγώνα που διεξάγει και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο δικό της λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν «για την προσφυγική κρίση και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ».

Παράλληλα, η νεαρή ακτιβίστρια, που προ περίπου δύο μηνών είχε γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε έναν χρόνο

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here