Παπαγγελόπουλος: Ερασιτεχνική η προσπάθεια να με σπιλώσουν

 

ΦΩΤΟ: IN TIME
«Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μνημείο υποκρισίας και όσα αναφέρονται περί πρωτόγνωρης παρέμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές των δικαστών, απορρίπτοντας σχετικές κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

«Αν έγινε βουτιά τώρα, όπως ισχυρίζεται, στο παρελθόν έγινε μακροβούτι. Υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση ότι έγιναν παρεμβάσεις για τις προαγωγές στα 4 Ανώτατα Δικαστήρια. Έχω κατάλογο της προηγούμενης κυβέρνησης που για ένα πρόσωπα έγιναν 11 παραλείψεις. Είναι υποκριτικά τα όσα αναφέρονται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανέλαβε όσα είχε πει και στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων τού υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου, όπως είπε, είναι πολύ περιορισμένες και ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα σε ό,τι αφορά τις απονομές δικαιοσύνης. Επιφυλάχθηκε δε, να δώσει περαιτέρω απαντήσεις μετά τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον ισχυρισμό περί σχέσεών του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, έκανε λόγο για “γελοιότητες”, ενώ αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες Σηφουνάκη εναντίον του, τόνισε ότι η βαθύτερη ουσία της υπόθεσης είναι ότι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα για τη συνδιαλλαγή και συναλλαγή μέρους του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο Κ. Σηφουνάκης προσφέρει υπηρεσία στον Τσίπρα”, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: “το ΠΑΣΟΚ δεν το εκφράζουν αυτοί, αλλά εγώ”.

Η Επιτροπή συμφώνησε ότι, εφόσον κριθεί αναγκαία η παρουσία και άλλων προσώπων, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here