Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Δ.Παπαγγελόπουλος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σημείο αιχμής οι καταγγελίες της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη σχετικά με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη για υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον του «προϊόν σκευωρίας», την οποία αποκάλεσε «πρόχειρη και βλακώδη», ενώ επιφυλάχθηκε να δώσει λεπτομερή στοιχεία στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Για την υπόθεση Τσατάνη αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων «αν ζητούσα βοήθεια για την σημερινή συζήτηση και στη συνέχεια τον κατηγορούσα ότι παρεμβαίνει πως θα με χαρακτηρίζατε;».

Από την πλευρά της, η κ. Τσατάνη με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητεί να διεξαχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα μετά από όσα ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ.Παπαγγελόπουλος. Οπως υποστηρίζει,προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της κ.Τσατάνη διενεργεί πειθαρχικό έλεγχο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Θάνου.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here