Ανοικτή κόντρα Κουτζαμάνη-Καμμένου για τον χειρισμό μεγάλων υποθέσεων

 

Ανακοίνωση -απάντηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, με την οποία διαψεύδει όσα εκείνος ισχυρίστηκε στη Βουλή για ενέργειες συγκάλυψης -ενδεχομένως και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- συγκεκριμένων υποθέσεων (υποβρύχια, Βγενόπουλος και Siemens) έδωσε  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στην κ. Κουτζαμάνη έσπευσε να ανταπαντήσει ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την ανακοίνωσή της και εμμένοντας στη θέση ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι αρμόδιες ευρωπαικές εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Η κ. Κουτζαμάνη επικαλούμενη συγκεκριμένα στοιχεία, αντικρούει όσα είπε ο κ. Καμένος, ότι δεν έχουν προωθηθεί στο ειδικό σύστημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας (eurojust) οι υποθέσεις αυτές.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως δεν είναι εκείνη αρμόδια κατά το νόμο να προωθεί τέτοια αιτήματα, αλλά αποτελεί αρμοδιότητα των εισαγγελέων που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Σχετικά με την ουσία των ισχυρισμών του κ. Καμένου αναφέρει ότι και για τις τρεις υποθέσεις (υποβρύχια, Βγενόπουλος και Siemens) έχουν από καιρό προωθηθεί στο ενιαίο σύστημα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και αναφέρει συγκεκριμένα και τις ημερομηνίες που έχουν γίνει οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, οι ενέργειες που ανέφερε ο κ. Καμένος ότι δεν έγιναν, αφήνοντας υπαινιγμούς για συγκάλυψη, έχουν γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2008, στις 26 Ιουλίου 2010 και στις 21 Απριλίου 2015.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τονίζει η κ. Κουτζαμάνη, προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε ποτέ κάποιον η κάποιους, καταλήγει.

Η ανταπάντηση Καμμένου

«Με μία πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση Τύπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη απάντησε στη χθεσινή αναφορά μου στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, καταλόγισε στην κ. Κουτζαμάνη ότι «παρέλειψε να πει το σημαντικότερο, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Ανοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους».

«Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here