Στο στόχαστρο των τρομοκρατών τζιχαντιστών ο Βέλγος πρωθυπουργός

Στo στόχαστρο των τζιχαντιστών τρομοκρατών φαίνεται ότι είχε μπεί ο Βέλγος πρωθυπουργός Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες και σχέδια της κατοικίας και του γραφείου του Σαρλ Μισέλ βρέθηκαν σε laptop, το οποίο κατασχέθηκε στη διάρκεια έρευνας σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το διαμέρισμα, στη συνοικία Σκαρμπέκ των Βρυξελλών, γράφει η οικονομική εφημερίδα De Tijd.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται και σε άλλα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, στις 22 Μαρτίου, σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων δραστών.

Κλειστό ως την Πέμπτη το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Κλειστό τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα είναι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου σε μήνυμά τους στο Twitter.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Brussels Airport ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμα συγκεντρωθεί όλες οι πληροφορίες από μια άσκηση προσομοίωσης, η οποία προέβλεπε τη μερική επαναλειτουργία του.

«Η αξιολόγηση (των αποτελεσμάτων) αυτής της δοκιμής» που έγινε την Τρίτη «βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί έως αύριο το απόγευμα το λιγότερο. Καμία εμπορική πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς» το αεροδρόμιο, έγραψε η Brussels Airport σε ένα μήνυμα στα αγγλικά που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το αεροδρόμιο έκλεισε την 22α Μαρτίου μετά τη διπλή έκρηξη που σχεδόν ισοπέδωσε την αίθουσα αναχωρήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here