Αρχισαν συλλήψεις μεταναστών- Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι ταξίδεψαν δεμένοι

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε και εντάθηκε η προσφυγική κρίση, έχουμε συλλήψεις μεταναστών για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι πρόσφυγες αυτοί, 131 τον αριθμό από από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όχι μόνο οδηγήθηκαν στα νεκρανεστημένα κέντρα κράτησης αλλά όπως καταγγέλλουν ταξίδεψαν από τη Λέσβο δεμένοι με χειροπέδες καθ΄όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους πρόσφυγες είχαν τοποθετηθεί πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσης.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γ. Κυρίτσης διαψεύδει ωστόσο ότι συνέβη αυτό εν πλω. Ταξίδεψαν φρουρούμενοι και σε ξεχωριστό χώρο στο πλοίο αλλά όχι δεμένοι δήλωσε ο κ. Κυρίτσης με βάση και την ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά δεσμά μιας χρήσης όταν ανέβαιναν στις κλούβες της αστυνομίας. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εντάσσονται στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και με βάση το νόμο του μεταφέρονται στα προαναχωρησιακά κέντρα.

Απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός οτι πρόκειται για κρατούμενους και η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες, σύμφωνα με τον κανονισμό. Διευκρινίστηκε επίσης ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού απο την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες, γιατί εκτός των άλλων απαγορεύεται, αλλά ήταν υπό την επιτήρηση των αστυνομικών που τους συνόδευαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here