«Ανοιχτά σύνορα- Σταματήστε τον πόλεμο»- Πανό στον Λευκό Πύργο

Πανό στον Λευκό Πύργο ανάρτησε η πρωτοβουλία «safe passage, stop war» με σύνθημα «Ανοιχτά σύνορα, ασφαλή περάσματα, σταματήστε τον πόλεμο».

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο η πρωτοβουλία «safe passage, stop war» υπογραμμίζει πως «ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και 5 χρόνια στη Συρία και τη Μέση Ανατολή είναι η αιτία της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, της θλίψης».
«Με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που είναι πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, η Ευρώπη προχωρά σε επαναπροωθήσεις προσφύγων, κλείσιμο συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους ενώ τοποθετεί και το διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν ως κομμάτι της κρίσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία «safe passage, stop war», η οποία αποτελεί μία κοινωνική πρωτοβουλία που στοχεύει στον πανευρωπαϊκό συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και σύγκρουσης με τη λογική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού.
Καλεί τέλος τον κόσμο να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του συλλέγοντας τρόφιμα και πηγαίνοντας στα Διαβατά και την Ειδομένη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here