Στους 48.141 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα- 875 ήρθαν την Κυριακή

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στους 48.141 ανέρχεται -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος σήμερα, 20 Μαρτίου, ημέρα που τίθεται σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία. Από χθες, Σάββατο, μέχρι σήμερα έφτασαν σε ελληνικό έδαφος 875 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, όσοι φτάνουν από σήμερα στην Ελλάδα, μπαίνουν στη λίστα της επαναπροώθησης στην Τουρκία, ενώ όσοι βρίσκονται ήδη εδώ, εγκλωβίζονται στο ελληνικό έδαφος, με δεδομένο ότι τα βόρεια σύνορα είναι κλειστά.

Πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, προκειμένου στα hot spots των νησιών να γίνονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης όσων φτάνουν από σήμερα.

Το πρωί, το πλοίο Terra Jet, που μετέφερε συνολικά 1.169 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο, έφτασε στην Ελευσίνα. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν άμεσα σε λεωφορεία και έφυγαν για το Ελληνικό.

Εμπλοκή όμως έχει προκύψει με τη μετακίνηση περισσότερων από 2.000 ανθρώπων από τη Λέσβο, καθώς στους ελέγχους κατά την επιβίβαση τους σε πλοίο εντοπίστηκαν άτομα με πλαστά έγγραφα, που είχαν πέσει θύματα κυκλωμάτων που εκδίδουν παράτυπα δικαιολογητικά.

Το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποπλεύσει για την Καβάλα, ενώ οι επιβάτες του θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε κέντρο υποδοχής στα Ιωάννινα.

Μιλώντας στο Μέγκα, η συντονίστρια της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» στην Ειδομένη, Κορίνα Κάνιστρα, δήλωσε πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί προσφύγων.

Από τους 875 που ήρθαν σήμερα στα νησιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, στη Λέσβο έφτασαν 294 πρόσφυγες, στη Σάμο 113, στη Χίο 441 και στην Ανδρο 27. Τα στοιχεία αφορούν τις αφίξεις ώς τις 7:30 το πρωί.

Στα νησιά βρίσκονται συνολικά 7.316 πρόσφυγες, στην Αττική 13.010, στην Κεντρική Ελλάδα 1.821 και στη Βόρεια Ελλάδα 25.994.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here