Αστειότητες και υποκρισία: Για ανιστόρητο «βρώμικο ’16» μιλά η πανικόβλητη διαπλοκή

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Το πάλαι ποτέ κραταιό συγκρότημα Λαμπράκη, βιώνει εδώ και καιρό τον απόλυτο πανικό.  Μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα και τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πρόεδρος του Στ. Ψυχάρης, οι εφημερίδες του ΔΟΛ επιδίδονται σε μια πρωτόγνωρη επίθεση κατά της κυβέρνησης, χωρίς να τηρεί στοιχειωδώς τα προσχήματα της σοβαρότητας.

Ενδεικτικό της απόλυτης έλλειψης ψυχραιμίας που κυριαρχεί εδώ και καιρό στη Μιχαλοκοπούλου, μετά τα περίφημα δημοσιεύματα περί της γάτας των Ιμαλαίων, είναι και το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ που ανακάλυψε από το πουθενά ότι  «Στήνουν Βρώμικο ’16», κατά ανιστόρητη αναλογία με το «βρώμικο΄89, που είχε στηθεί κατά του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου, με όχημα το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ τα πράγματα και η ιστορία αντιστρέφονται και γίνονται «φάρσα». Η εφημερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη ανικανότητα στην αντιμετώπιση του οικονομικού και του προσφυγικού. Μάλιστα σε μια επίδειξη υποκρισίας κατηγορείται η κυβέρνηση ότι με τη διαπραγμάτευση της με την τρόικα, οδηγεί στην απόλυτη  φτωχοποίηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, χωρις να διαφαίνεται προοπτική!

Την ίδια ακριβώς στιγμή, όμως, η ίδια ανίκανη κυβέρνηση, εγκαλείται ότι επιχειρεί να δημιουργήσει όρους υποτέλειας στην ενημέρωση και ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής!

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα εδώ, που είδε η εφημερίδα την ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής; Στην έρευνα και τον έλεγχο των μεγαλοκαταθετών και πιθανών φοροφυγάδων του εξωτερικού; Στην δικαστική διερεύνηση των θαλασσοδανείων που δίνονταν αφειδώς σε ημετέρους χωρίς εγγυήσεις;

Ολα αυτά δεν αποτελούν φυσικά καμία ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής αλλά καθυστερημένη δικαστική τιμωρία των επί χρόνια παρανομούντων και ατιμώρητων μεγαλόσχημων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Αν αυτό φοβούνται στο ΔΟΛ, ίσως να έχουν δίκιο. Γιατί όλα τα υπόλοιπα  είναι μάλλον φαιδρά και ανάξια λόγου.

Μέσα στο κλίμα αυτό, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή, για τη δικαιοσύνη και το τρόπο έρευνας των μεγάλων υποθέσεων σκανδάλων. Ισως καταφέρει εκεί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για την εξωφρενική αδράνεια και αδιαφορία της κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία μετείχε, να παραλάβει στοιχεία και τεχνογνωσία από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεσταφλίας για τη λίστα Μπόργιανς.

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο πρόεδρος του ΔΟΛ, παρασύρει σε πλήρη ανυποληψία όλα τα έντυπα και τα Μέσα που διαθέτει και ελέγχει ο οργανισμός καθώς τα χρησιμοποιεί χωρίς μέτρο, στον πόλεμο που έχει κηρύξει στη κυβέρνηση και που έχει εξελιχθεί σε αγώνα ζωής ή θανάτου για τα πάλαι ποτέ σύμβολα της διαπλοκής στη χώρα.

 

 

 

βλέπει «βρώμικο 2016» (!)

Με έναν ιλαρό ιστορικό αναγωγισμό, τα Νέα του Σαββατοκύριακου ενισχύουν την εικόνα του πανικού και της απελπισίας του γνωστού συγκροτήματος λίγο πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης και ενώ είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση των υποθέσεων του Στ. Ψυχάρη από τις αρμόδιες αρχές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here