Δριμεία επίθεση κυβέρνησης σε ΔΝΤ για το αφορολόγητο

Με ολομέτωπη επίθεση κατά του ΔΝΤ, με φράσεις σκληρές και ειρωνικές, απαντά η ελληνική κυβέρνηση στις υπερβολικές απαιτήσεις του Ταμείου όσον αφορά το αφορολόγητο όριο των εισοδημάτων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούσαν για έκπληξη,  και αποκαλεί ειρωνικά το ΔΝΤ παραδοσιακό υποστηριχτή των φτωχών του πλανήτη! Η εξέλιξη αυτή, δείχνει μάλλον ότι δεν υπάρχει ακόμη σύγκλιση στο φορολογικό νομοσχέδιο μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Συγκεκριμένα το καυστικό σχόλιο των κυβερνητικών κύκλων έχει ως εξής:

​»​Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική.

Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ ​για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40,000 ευρώ​, τ​ότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Άνταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα…- είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here