Τζολί: Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και τη γενναιοδωρία του

 

Η Αντζελίνα Τζολί, που ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  ευχαρίστησε «τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η κ. Τζολί  έκανε ειδική μνεία στις προσπάθειες των εθελοντών και των τοπικών οργανώσεων που συνάντησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της. «Αυτοί και πολλοί άλλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την υποδοχή και την παροχή φροντίδας στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα», τόνισε.

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν».

Η δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε σε Αθήνα και Λέσβο και συνάντησε τον πρωθυπουργό, τις τοπικές αρχές, εθελοντές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πρόσφυγες.

Χθες κατά την επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ συζήτησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη διάσκεψη που θα φιλοξενήσει η Ύπατη Αρμοστεία στη Γενεύη στις 30 Μαρτίου, η οποία θα επικεντρωθεί στην επέκταση των νόμιμων οδών για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Επίσης, επανέλαβε την προσφορά της Ύπατης Αρμοστείας για την παροχή υποστήριξης, προκειμένου να ενισχυθούν η προστασία και η βοήθεια στους πρόσφυγες, το σύστημα υποδοχής και η πρόσβαση στο άσυλο και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here