Κυβερνητική κρίση:Το τραβάει στα άκρα ο Καμμένος-Επιμένει σε παραίτηση Μουζάλα που μιλά για παραδρομή και ζητά συγνώμη

Σε θέμα που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει εξελιχθεί το γλωσσικό λάθος του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα να αποκαλέσει σε συνέντευξή του, την ΠΓΔΜ,  Μακεδονία.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής υπερβολής και ακροδεξιού λαικισμού ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έχει στείλει από χθες βράδυ και επανέλαβε σήμερα το πρωί ένα έμμεσο αλλά σαφές τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό, ζητώντας την παραίτησή του καθώς όπως λέει «στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας».

Πρόκειται καθαρά για έναν πολιτικό εκβιασμό του πρωθυπουργού από τον κυβερνητικό του εταίρο, σ΄ένα θέμα ήσσονος σημασίας, όπου η γλωσσική παραδρομή είναι προφανής, γεγονός που προκαλεί γενικότερα ερωτήματα για το μέλλον αυτής της κυβερνητικής συνεργασίας.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το ότι ο κ Καμμένος επιμένει στην απομάκρυνση Μουζάλα, παρά την επίσημη συγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος που ζήτησε ο κ. Μουζάλας: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84 μετά το θόρυβο που προκλήθηκε επειδή σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ωστόσο ο κ. Καμμένος, εμμένει στον πολιτικό του εκβιασμό, λέγοντας πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες» είπε, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε, το βράδυ της Τρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου ο Αλ.Τσίπρας δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο Π. Καμμένος είπε ακόμη πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία δήλωσε ότι δεν τον καλύτπει η ανακοίνωση αυτή και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Αυξάνοντας έμμεσα την πίεση προς την κυβερνητική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος είπε πως έχει συγκαλέσει για το πρωί της Πέμπτης την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

Η θέση της κυβέρνησης το βράδυ της Τρίτης

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ»», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως «το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή».

Και καταλήγουν: «Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here