Τσίπρας για προσφυγική κρίση: Είμαστε στη πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στις διαχρονικές στενές σχέσεις του ελληνικού και του αρμενικού λαού που ξέρουν, όπως είπε, από προσφυγιά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν.

Οι δύο λαοί έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού, για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που μας υπερβαίνει. Οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι αξίες», πρόσθεσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως ελπίζει ότι θα τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία, ώστε να σταματήσει αυτή η ροή των ανθρώπων που, διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τις εστίες τους, αναζητούν καταφύγιο για μια καλύτερη ζωή.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρκισιάν σημείωσε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να εμβαθύνουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τόνισε ότι «υπήρξε ένα πλήγμα τόσο στην οικονομία της Ελλάδας όσο και την οικονομία της Αρμενίας». Δήλωσε ωστόσο απόλυτα βέβαιος ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα θα βρει τρόπους ώστε να επιλύσει και το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε δύο φορές δια των εκλογών «κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο».

Αμέσως μετά από τη συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσουν υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here