Ο «ανένδοτος» της διαπλοκής, ο ΔΟΛ, το Μega και η απάντηση της κυβέρνησης: Οσοι φοβούνται έχουν δίκιο

 

Tου ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μάχη χαρακωμάτων ως το τέλος, δίνει η εγχώρια διαπλοκή, η οποία έχει μετατρέψει τα ΜΜΕ που διαθέτει και ελέγχει ακόμη, σε Μέσα μαζικής προπαγάνδισης κατά της κυβέρνησης. Οπως ομολογείται πλέον και από την ίδια τη σφοδρότητα των επιθέσεων, μοναδικός στόχος των εξωθεσμικών και αδιαφανών αυτών συμφερόντων είναι η πτώση της κυβέρνησης, με κάθε μέσο.

Το Μέγαρο Μαξίμου από τη πλευρά του αντιλαμβάνεται το υπόβαθρο των επιθέσεων αυτών και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση  πως «εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι», Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα σκάνδαλα διαπλοκής και συγκάλυψης και επομένως έχουν κάθε λόγο να φοβούνται οι υπεύθυνοι. 

Μητσοτάκης ο εκλεκτός της διαπλοκής

Οπως φαίνεται, οι εκπρόσωποι της διαπλοκής στη χώρα έχουν αποδυθεί σ΄αυτόν τον ανένδοτο αντικυβερνητικό αγώνα γιατί θεωρούν ότι μοναδική ελπίδα τους να διατηρήσουν τα κεκτημένα και την επιρροή τους στη πολιτική ζωή, είναι να έρθει μια άλλη κυβέρνηση. Και είναι επίσης προφανές από τα δημοσιεύματα και τα άρθρα ότι η μοναδική πλέον ελπίδα της διαπλοκής ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο τελευταίος, παρά τις θεωρητικές διακηρύξεις του περί διαφάνειας παντού, έχει πάρει το μήνυμα και παίζει ανοικτά το παιγνίδι που του ανέθεσαν οι εντολοδόχοι των παλαιών διαπλεκόμενων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων στη χώρα, ζητώντας να φύγει γρήγορα η κυβέρνηση.

Αλλωστε ήταν αυτός που με την στάση του, εμπόδισε τη συγκρότηση του ΕΣΡ, παίζοντας καθυστέρηση στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και παίρνοντας σαφή θέση υπέρ των συμφερόντων που τώρα απλόχερα τον αγκαλιάζουν.

Οι επιθέσεις της διαπλοκής κατά της κυβέρνησης συνεχίζονται και αυτό το τριήμερο μα αποκαλύψεις και άρθρα για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη αλλά υποχωρήσεις της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Είναι χαρακτητιστικό ότι το Βήμα κυκλοφορεί με πρώτο θέμα: «Αντάλλαξε πρόσφυγες με μέτρα. Με υπογραφή Τσίπρα το κλείσιμο των συνόρων για επιστροφή τρόικας, αξιολόγηση-εξπρές», ενώ δίπλα συνεχίζοντας το θέμα των καταγγελιών της εισαγγελέως εφετών κ. Γ. Τσατάνη, περιγράφει ένα περιστατικό στο οποίο ο τότε υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, ήθελε να παραστεί όπως αναφέρει σε κοινή σύσκεψη ελληνων και Κύπριων εισαγγελέων για την υπόθεση Βγενόπουλου για να εισπράξει την απάντηση της κ. Τσατάνη: Περάστε έξω κ. υπουργέ, η διαδικασία είναι απόρρητη».

Βέβαια άλλη εκδοχή για το συμβάν δίνει ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ζήτησε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό κάποιων παραγόντων του υπουργείου από την συγκεκριμένη σύσκεψη.

Το άρθρο Ψυχάρη

Με νέο άρθρο του ο πρόεδρος του ΔΟΛ Σ. Ψυχάρης απαντά στη κυβέρνηση και όσους υποστηρίζουν ότι το «σκοτεινό συγκρότημα» φταίει για όλα. Το άρθρο που εμπεριέχει εμμέσως την παραδοχή τη άσκησης επιρροής την οποία όμως αποδίδει στου αναγνώστες, μοιάζει περισσότερο σαν απολογία αλλά και προσπάθεια εξήγησης γιατί τα πάλαι ποτέ κραταιά έντυπα του συγκροτήματος, υποστηρίζουν πρακτικά τον φιλελεύθερο Κυρ. Μητσοτάκη!

Γράφει ο κ. Στ. Ψυχάρης:

«Το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα!, λένε ορισμένοι. Η πολιτική της διαβολής και της συκοφαντίας παρουσιάζει έξαρση σε περιόδους κοινωνικής κρίσης.

Είναι Το Βήμα και Τα Νέα που… κατηγορούνται ότι «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», που ευθύνονται για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο… Ακόμη και όταν οι «καταγγελίες» είναι αόριστες και γενικές, είναι οι εφημερίδες του ΔΟΛ ο στόχος της προαναφερθείσης προπαγάνδας.
Περαιτέρω η κατηγορία για πολιτικά μαγειρέματα δεν ευσταθεί, διότι είναι πρόδηλο ότι τη δύναμη να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις δεν την έχουν Το Βήμα και Τα Νέα, αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες τους.
Η πολιτική ηρεμία που χαρακτήριζε τη δημόσια ζωή τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό ή και την εξαφάνιση της μαύρης προπαγάνδας.
Τα πρόσφατα φαινόμενα αναδιατάξεων των κομματικών σχηματισμών δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ενδείξεις επερχομένων δομικών αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό.
Τα μέσα ενημερώσεως του ΔΟΛ (εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.ά.) εκφράζουν το Δημοκρατικό Κέντρο.
Ενενήντα τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη συνεχίζει την πορεία που χάραξε ο ιδρυτής του, Δημήτριος Λαμπράκης, και διασφάλισε ο διάδοχός του, Χρήστος Δ. Λαμπράκης.
Η πορεία του ΔΟΛ ορίζεται από τη φράση: «Πρόγραμμα του «Ελευθέρου Βήματος» είνε το πρόγραμμα του Κόμματος των Φιλελευθέρων, εις το οποίον ανήκουν οι ιδρυταί και οι συνεργάται του», όπως αναφέρεται στο κύριο άρθρο του πρώτου φύλλου της εφημερίδας που κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1922″.
Αρθρο για κοινή μοίρα των κυβερνήσεων του μνημονίου και του Τσίπρα βεβαίως…
Την ίδια στιγμή, άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, Αντ. Καρακούση, με τίτλο «Κοινή η μοίρα των κυβερνήσεων της κρίσης και του κ. Τσίπρα βεβαίως…», προναγγέλλει το τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «από το 2007 και εντεύθεν, από τότε δηλαδή που ανεδείχθη το βάρος του ελληνικού οικονομικού προβλήματος, κυβερνήσεις και κυβερνήτες «καίγονται» σαν άλλα ξερόκλαδα με το που έρχονται σε επαφή με τη μεγάλη πυρκαγιά».
Και ο Πρετεντέρης στη πρώτη γραμμή
Από την σημαντική αυτή μάχη δεν είναι δυνατόν να λείπει ο αρθρογράφος του Βήματος και του Μέγκα Γ. Πρετεντέρης. Στο άρθρο του στο Βήμα, με τίτλο «αρχίζει το πάρτι, αναλαμβάνει να υπενθυμίσει πόσο ευγενής και ικανός είναι ο Κυριάκος, έναντι του αγενούς, άχρηστου και ανεπαρκούς σημερινού πρωθυπουργού. «Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νόμιζε ότι η αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μια ευγενής άμιλλα που κρίνεται στο επίπεδο της αριστείας και της επάρκειας, θα πρέπει να αναθεωρήσει ταχύτατα τις απόψεις του», τονίζει χαρακτηριστικά.
Το Μέγκα και τα ΝΕΑ
Αλλά και στο Μέγκα όπου διατηρεί ακόμη μιά φθίνουσας θεαματικότητας εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Πρετεντέρης και το μεγάλο κανάλι, προαναγγέλλουν και διαφημίζουν την επόμενη εκπομπή με τους βαρύγδουπους τίτλους «Ο πρωθυπουργός στην απομόνωση», Η Ελλάδα στο περιθώριο»!
Μόλις την περασμένη Παρασκευή τα ΝΕΑ, κυκλοφόρησαν με τον τίτλο ‘Βουλιάζουν στη λάσπη-Τη σύγκρουση έστω και μέχρι κατάρρευσης επιλέγει η κυβερνώσα ομάδα του Μαξίμου, ενώ προσφέρεται στήριξη 1.500% στον Δ. Παπαγγελόπουλο που απασχολεί τη Βουλή».
Και όλα αυτά, την ώρα που ο κ. Τσίπρας αν και ανήκει στο κόμμα της Ενωμένης Ευρωπαικής Αριστεράς, προσκλήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο και παρέστη στη συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, προτάσσοντας ένα κοινό σχέδιο των προοδευτικών δυνάμεων για την αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.
Η απάντηση της κυβέρνησης 

Αυστηρή αλλά και θεσμική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στα νέα δημοσιεύματα.Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σχετικά με νέα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα». Ή, αλλιώς, «εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι»

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, έχει έρθει η ώρα να αφεθεί η δικαιοσύνη ελεύθερη, ώστε να διερευνηθούν πλήρως τα σκάνδαλα διαπλοκής αλλά και οι υποθέσεις συγκάλυψης. Κάποιοι που αγωνιούν, προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση, στην Βουλή, θα αναδειχθεί πλήρως η αλήθεια. Όσοι φοβούνται κάτι από αυτό, έχουν απόλυτο δίκιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το θέμα με τον Στ. Ψυχάρη είναι ότι είναι πλεόν κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, σχετικά με τα «θαλασσοδάνεια’ που φέρεται ότι πήρε από τράπεζες και κυρίως την Alpha Bank,στελέχη της οποίας είναι επίσης κατηγορούμενα σε βαθμό κακουργήματος.

Ακόμη, το ΜEGA βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς δεν έχει επιτευχθεί η αναγκαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενώ πρόσφατα αποκλείσθηκαν οι μετοχές του από την διαπραγμάτευση στο Χ.Α .

Τέλος, πριν 3 ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA ο Νίκος Πεφάνης. Ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της Τηλέτυπος και πλέον στο όργανο δεν υπάρχει μέλος με δικαίωμα να υπογράψει αποφάσεις.

 

 

 

 

.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here