Προκλήσεις Παναγιώταρου και τραμπούκων της Χ.Α στη Περιφέρεια Αττικής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Χρυσαυγίτες με ρατσιστικά συνθήματα και αρκετό ξύλο, διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τους πρόσφυγες και χτύπησαν δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη.

Περίπου 30 άτομα με κράνη, επιτέθηκαν με ύβρεις και εμπόδισαν φοιτητές αριστερών παρατάξεων και περιφερειακούς συμβούλους να φύγουν από την αίθουσα, όταν άρχισε η ομιλία του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώταρου, ο οποίος ύβριζε από το μικρόφωνο (“τραμπούκοι”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες”) τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ. Αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π.Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση χειροκροτητών της “Χρυσής Αυγής” κατά ατόμου που τραβούσε βίντεο με το κινητό του.

Κάποιοι σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Για επιθέσεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής εντός του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία καταγγέλλει ότι ένας δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη ξυλοκοπήθηκε από μπράβους του ναζιστικού κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος οι χρυσαυγίτες, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συζήτησης για το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Τα πυρά συγκεντρώνει ο περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ, ο οποίος εκτόξευσε ρατσιστικές ύβρεις κατά πάντων.

Το ΚΚΕ, μάλιστα, καταγγέλλει ότι οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη, ο οποίος κάλυπτε τη συνεδρίαση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here