Ο Σουλτς απέβαλε από την Ολομέλεια χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή (βίντεο)

Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής δεν έχουν σύνορα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου απεβλήθη ευρωβουλευτής από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο. Πρόκειται για τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λευτέρη Συναδινό, τον οποίο απέβαλε για ρατσιστική συμπεριφορά ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

antistratigos_xa

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα είπε:

«Όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρόμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Αμεση ήταν η αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς. Κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή για ρατσιστική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό και τον απέβαλε από την ολομέλεια.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» είπε ο Μάρτιν Σουλτς.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι με βάση τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου ο Λευτέρης Συναδινός «αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα».

Ο Σουλτς ανακοίνωσε την αποβολή του Συναδινού υπό το χειροκρότημα όλων των πτερύγων της Ευρωβουλής, εκτός των φασιστών, όπως ο Ζαν Μαρί Λεπέν. Ο Συναδινός αρνήθηκε αρχικά να συμμορφωθεί με την αποβολή του, με αποτέλεσμα να κληθεί ο “αντίστοιχος” φρούραρχος, οπότε και το νταηλίκι του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής έλαβε τέλος…

Για τον χρυσαυγίτη βουλευτή προβλέπεται χρηματική επιβάρυνση αφού αποκλείστηκε από την ψηφοφορία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here