Αντίπαλός μου ο Τσίπρας, λέει η Ζωή και εξαγγέλλει κόμμα

ΦΩΤΟ: EUROKNISSI

«Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε» δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Σκάι. Και πρόσθεσε με νόημα: «Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς -εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά».

«Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς» συμπλήρωσε.

Η κ Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο λάθος» της που εμπιστεύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα και φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι είναι «απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

«Πιστεύω πως πολλές φορές είχε διαμηνύσει προς στους δανειστές να μην ανησυχούν ότι θα υπάρξει συμφωνία.  …Θεωρώ όμως ότι σε αυτή την διαβεβαίωση που είχε δώσει εγκλωβίστηκε, χρειάστηκε στο εσωτερικό του να δείχνει ότι προσπαθεί για κάτι άλλο, θεωρώ ότι μπορεί να πίστεψε κιόλας ότι μπορούσε κάτι καλύτερο να επιτύχει από διάφορες μεθόδους αλλά στην πραγματικότητα την δυναμική ισχύ της χώρας και της κυβέρνησης και του λαού, την υπονόμευσε» δήλωσε.

Τι λέει για το δημοψήφισμα

Αναφερόμενη δε στο δημοψήφισμα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι αποδείχτηκε πως ο κ. Τσίπρας «θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα προς το εσωτερικό ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα.»

Η ίδια χαρακτήρισε «πένθιμο» το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας: «Εγώ είχα πολύ μεγάλη αισιοδοξία ότι θα κερδηθεί το δημοψήφισμα και πεποίθηση ο τι ο λαός θα έπαιρνε μια πολύ γενναία απόφαση. Ο Τσίπρας έδειχνε να το θέλει αυτό αλλά να ανησυχεί για την έκβαση. Τελικώς η πραγματικότητα ήταν ότι δεν πίστευε σε μια υπεροχή του όχι, προφανώς ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα οριακό αποτέλεσμα ως πρόσχημα.»

Για το πλαν Β του Βαρουφάκη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιβεβαιώνει μάλιστα τον Γ. Βαρουφάκη, υποστηρίζοντας ότι τον Μάιο υπήρχε προετοιμασία για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, αλλά κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι το υπονόμευσε.

«Νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε για να μην υπάρχει σχέδιο Β. Έκανε ότι μπορούσε δηλαδή για να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη να συμπράξει σε αυτό τον όλεθρο που ήταν η λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, όμως υπήρξαν σχέδια σε πείσμα και του τι επιδίωξε ο ίδιος» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου. Και συνέχισε:

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία […] Ήταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας» είπε.

Προσωπική επίθεση στον Πρ. Παυλόπουλο

Στη συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα». Η ίδια, όπως είπε, είχε προτείνει για το αξίωμα του ΠτΔ την Αλίκη Γιωτοπούλου, τον Επαμεινώνδα Σπηλιοτώπουλο, την Πέπη Ρηγοπούλου και την Ιωάννα Καρυστιάνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here