Δίωξη και σε 4 στελέχη της Alpha Bank για τα «θαλασσοδάνεια» Ψυχάρη

 

Εκτός του προέδρου του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρη που διώκεται για κακουργηματική απιστία σχετικά με δάνεια που φέρεται ότι πήρε χωρίς εξασφαλίσεις, ποινική δίωξη για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί και κατά ανώτερων στελεχών της Αlpha Bank, μεταξύ των οποίων είναι τέσσερα εν ενεργεία εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Το θέμα έγινε γνωστό από ανακοίνωση του Δ. Σ της Τράπεζας, το οποίο μετά από συνεδρίαση αποφάσισε να εκφράσει πλήρη στήριξη προς τα στελέχη που τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για δάνεια που η τράπεζα χορήγησε στον επιχειρηματία Σταύρο Ψυχάρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, κατόπιν ενημερώσεως ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ’ Ανωτάτων (εν ενεργεία και αποχωρησάντων) Στελεχών της Τραπέζης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (εν ενεργεία) Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, αναφορικά με χορηγηθέντα υπό της Τραπέζης δάνεια προς τον κ. Σταύρο Ψυχάρη για την εκ μέρους του απόκτηση μετοχών εκδόσεως του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, συνήλθε σε συνεδρίαση την 3 Μαρτίου 2016, αφού έλαβε υπόψιν άπαντα τα παρασχεθέντα στοιχεία και πληροφορίες υπό των αρμοδίων Υπηρεσιών της Τραπέζης, ενεργώντας συμφώνως προς τις Κατευθυντήριες Γραμμές της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (“EBA Guidelines on the assessment of the suitability of members of the management body and key function holders”) και αξιολογώντας τις συνέπειες των δικαστικών ενεργειών επί της φήμης των ανωτέρω προσώπων, ομοφώνως απεφάσισε, με σεβασμό προς την Ελληνική Δικαιοσύνη με το έργο της οποίας δεν εμπλέκεται σε καμμία περίπτωση η παρούσα διαδικασία, όπως επιβεβαιώσει την πλήρη και σταθερή αυτού εμπιστοσύνη και στήριξη προς τη Διοίκηση της Τραπέζης και προς τα Ανώτατα Στελέχη που φέρονται σχετιζόμενα με την ανωτέρω υπόθεση.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η Alpha Τράπεζα Α.Ε., όπως πάντα, λειτουργεί για την προστασία των Μετόχων και των Καταθετών της ως και για τη διαφύλαξη της φήμης και Πελατείας της, και τούτο θα συνεχίσει να πράττει.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here