Τουρκία: Eπεισόδια σε επιδρομή της αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας Zaman(βίντεο_

 

Αλλο ένα δείγμα της δημοκρατίας αλά Ερντογάν. Μια ακόμη εφημερίδα, η μεγαλύτερη της χώρας η Ζαμάν, κλείνει και αλλάζει χέρια με απόφαση δικαστηρίου, επειδή δεν ελέγχεται από το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου!

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια  στην Κωνσταντινούπολη, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, όταν δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απομακρύνουν το πλήθος και να εισβάλουν βίαια στα γραφεία της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, της Zaman, μετά την απόφαση δικαστηρίου να τεθεί υπό δικαστική επιμέλεια.

zaman3
Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω Διαδικτύου, εκατοντάδες υποστηρικτές της Ζαμάν είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης.

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν βίαια την πύλη και μπήκαν στα γραφεία της εφημερίδας όπου χτύπησαν δημοσιογράφους και εργαζόμενους.

Κρατικά τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα σχετικά με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν, άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

 

 

Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα ότι η ελευθεροτυπία δεν μπορεί να σιγήσει» τη στιγμή που εκατοντάδες αστυνομικοί εισέρχονταν στο κτίριο.Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Abdülhamit Bilici δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε ότι το περιστατικό αυτό θα καταγραφεί ως μαύρη κηλίδα στην τουρκική ιστορία.

Η επίσης αρχισυντάκτης της εφημερίδας Sevgi Akarçeşme η οποία απωθήθηκε βίαια από την αστυνομία, έγραψε στο τουίτερ: Η αστυνομία δεν μας άφησε να μπούμε στα γραφεία μας. Πρόκειται για καθαρό δεσποτισμό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here