63χρονη γηροκόμος έδερνε την 79χρονη που «φρόντιζε»

Η κακοποιηση ηλικιωμένων απο «φροντιστές»  και ντεμέκ  «γηροκόμους» ειναι μια παλια ιστορία που αρχικά απεδίδετο κυρίως σε «σκληρές αλλοδαπές» -ο λόγος ήταν βασικά ότι οι ξένες γυναίκες συνιστούσαν την πλειοψηφία όσων ασκουσαν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Τώρα που από οικονομική ανάγκη βγήκαν όμως και οι Ελληνιδες στην ίδια πιάτσα, αποδεικνύεται ότι η κακοποιηση ηλικιωμένων δεν είναι θέμα καταγωγής.

Το νέο δυσάρεστο περιστατικό με θύμα ηλικιωμένη με Αλτσχάιμερ  σημειώθηκε στην Κρήτη

Μια γυναίκα που έβλεπε την 79χρονη μητέρα της τον τελευταίο καιρό  να καταπίπτει έντονα, ζητούσε εξηγήσεις επ αυτού από την 63χρονη που πληρωνόταν υποτίθεται για να τη φροντίζει, και απαντήσεις δεν έπαιρνε.

Μια ημέρα που η 63χρονη «γηροκομος» είχε ρεπό, η κόρη εγκατέστησε καμερες και σε υλικο διαρκειας 10 ωρών ειδε την μητέρα της να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού. Η 63χρονη την χτυπούσε και στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος

Η «γηροκόμος» συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Νεάπολης

Η Ηρακλειώτισσα είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ekriti/gr:

  • «Με τόσο που ακούμε να γίνονται, βάλαμε μία Ελληνίδα να προσέχει τη μητέρα μας, ωστόσο φαίνεται ότι η εθνικότητα δε μετράει, αν ο άνθρωπος είναι κακός».

Οι φροντιστές χάνουν συχνά την υπομονή τους με τους γέροντες και τις γερόντισσες που προσέχουν και μάλιστα γίνονται επιθετικοί όχι μονον σε οσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ (και άρα δεν μπορούν να αφηγηθούν τι τους κάνουν οι «γηροκόμοι») αλλά και σε άτομα που έχουν διαύγεια. Ο λόγος είναι ότι συχνά, ειδικα οταν τα παιδιά είναι μακριά, οι ηλικιωμένοι αναπτύσσουν μια άνιση και νοσηρή σχέση με το φροντιστη τον οποίο και αποδέχονται παρά την κακοποίηση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here