Ανώτατο όριο στα 3.088 και μείωση 600 ευρώ στις μεγάλες συντάξεις

Ανώτατο όριο 3.088 ευρώ,  στο ποσό της σύνταξης που μπορεί να παίρνει ασφαλισμλενος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συντάξεων, ορίζει το νέο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Σήμερα το πλαφόν είναι 3.680 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση θα φτάσει περίπου τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, το ανώτατο όριο για μία σύνταξη θα είναι πλέον 2.473 ευρώ.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο κ. Πετρόπουλος, ενημέρωσε ότι σήμερα μια σύνταξη λαμβάνουν 1.288.000 συνταξιούχοι, δύο συντάξεις 995.000 συνταξιούχοι και τρείς συντάξεις 335.000 συνταξιούχοι. Υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις, 7 παίρνουν 9 συντάξεις, 49 παίρνουν 8 συντάξεις και 364 παίρνουν 7 συντάξεις.

Την ανάγκη να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες στο νέο ασφαλιστικό, υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητώντας να μην εξαιρεθούν οι συντάξεις των βουλευτών και των στελεχών των ΟΤΑ.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός διαφώνησε και είπε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ένωσης πρώην Βουλευτών Κώστα Πυλαρινό, ο οποίος του είπε ότι πρώην υπουργός ζήτησε επειδή χειρουργείται χρήματα για να πληρωθούν τα έξοδά του, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here