Δακρυγόνα στην Ειδομένη: Απελπισμένοι πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη (βίντεο)

 

ΦΩΤΟ: IN TIME

Με χρήση δακρυγόνων απάντησαν οι αστυνομικοί στην προσπάθεια απελπισμένων προσφύγων να ρίξουν τον φράχτη των Σκοπιανών, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ειδομένη.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που βρίσκονται στον καταυλισμό στην ουδέτερη ζώνη, πληροφορήθηκαν ότι τα σύνορα θα άνοιγαν για λίγη μόνο ώρα.

Πράγματι, τα σύνορα άνοιξαν για λίγα λεπτά, αλλά μετά έκλεισαν αμέσως λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε. Η είσοδος στην ΠΓΔΜ επιτρέπεται μόνο σε πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, με τις διαδικασίες ελέγχου να είναι εξονυχιστικές και χρονοβόρες.
Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.

Τα πνεύματα άναψαν και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.

Μέχρι και αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην περιοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here