Το ρατσιστικό ακροδεξιό έγκλημα στα Γιαννιτσά(Φωτο, Βίντεο)- Η στάση στελεχών της ΝΔ

Μεγάλης έκτασης, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μέσα από το στρατόπεδο των Γιαννιτσών, ήταν τελικά η πυρπόληση των κτιρίου των μαγειρείων που έγινε από αγνώστους το βράδυ του Σαββάτου.(Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα www.logospellas.gr)

Γιαννιτσα φωτιά μέσα

Οπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των τοπικών μέσων αλλά και την ανακοίνωση του Δήμου, ουδείς αμφισβητεί ότι κάποιοι προχώρησαν σε εμπρησμό των εγκατστάσεων προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν ως χώρος φιλοξενίας.

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, για την πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο χώρο του στρατοπέδου “Αυτό είναι ξεφτίλα… Αυτή τη στιγμή, τι θέλετε να μου πείτε, ότι θα κάψουμε το στρατόπεδο για να μην έρθουν;…” δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το στρατόπεδο.

Δείτε την έντονη συζήτηση που είχε έξω από το στρατόπεδο μετά την φωτιά και τι λένε γι αυτήν.

Η στάση των στελεχών της ΝΔ

Οπως καταγράφεται στον τοπικό τύπο,στελέχη της ΝΔ ενθαρρύνουν ανοικτά τις δυναμικές κινητοποιήσεις, κατά της μετατροπής του στρατοπέδου Φιλιππάκου  σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Η τοπική ιστοσελίδα logospellas.gr,  παραθέτει ρεπορτάζ με ημερομηνία 26/2/2016 και τίτλο «Λαική Οργή για το στρατόπεδο στα Γιαννιτσά όπου παρατίθεται δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη(έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Απ.Τζιτζκώστα), της περιφερειακής συμβούλου Μαρίας Καράμπελα και του Ιορδάνη Τζαμτζή, πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ο Aντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ή κυβέρνηση ακολουθεί ένα σχέδιο χωρίς ενημέρωση προς την τοπική αυτοδιοίκηση και να γίνει συζήτηση αύριο με τους βουλευτές Πέλλας».

Και συνεχίζει το ίδιο ρεπορτάζ:

«Όλοι ζητούν δραστικά μέτρα.

Μαρία Καράμπελα: να μη γίνει μια ακόμη παρωδία και μετά θα είμαστε όλοι υπόλογοι προς τους δημότες.  Να κάνουμε κατάληψη και ας μας πουν κάποιοι ρατσιστές.

Ιορδάνης Τζαμτζής:  Οι Έλληνες δεν είναι ξενοφοβικοί αλλά σε καμία περιοχή του νομού δεν μπορεί να γίνει χώρος φύλαξης, γιατί όλοι οι χώροι είναι σε κατοικημένες περιοχές, μέσα στον αστικό ιστό. Ξεκάθαρα πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση. Και όπως είπε ο Δ. Τζαμτζής αν ήμουν δήμαρχος θα είχα μπλοκάρει το στρατόπεδο ήδη!».

Μετά τις δραματικές εξελίξεις και την πυρπόληση στρατοπέδων στα Γιαννιτσά από στοιχεία που όπως ομολογεί ο Δήμος Πέλλας δεν στάθηκε δυνατό να ελεγχθούν, γίνεται σαφές ότι ο ακραίος ρατσιστικός, ξενοφοβικός δημαγωγικός λόγος μπορεί εύκολα να συναντηθεί με εγκληματικές ακροδεξιές πράξεις, με μεγάλο θύμα την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here