Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Αυστρίας: Οχι στον πόλεμο, ασφαλής δίοδος για τους πρόσφυγες (φωτο)

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας η εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών, φορέων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της πολιτικής των κλειστών συνόρων στους πρόσφυγες που ακολουθεί η αυστριακή κυβέρνηση.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, η Πρωτοβουλία “Ασφαλής Δίοδος- Όχι στον πόλεμο”.

rsz_135553

«Η αυστριακή κυβέρνηση είναι αυτή που πρωτοστατεί στο κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων» τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με πορεία προς το Μοναστηράκι

πρεσβεια Αυζτριας ιν τιμε

Το κάλεσμα των διοργανωτών

“Ανοίξτε  – Ανοίξτε”!

Δύο εικόνες …..Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους , μπροστά στους φράκτες και τα συρματοπλέγματα να φωνάζουν με απελπισία “ανοίξτε – ανοίξτε” και από την άλλη πολεμικά ανακοινωθέντα, κραυγές μίσους, στρατοί, νατοϊκά πλοία…..

Δύο λογικές, που χωρίζουν την Ευρώπη κάθετα. Από την μία πλευρά η αλληλεγγύη και από την άλλη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Η Ευρώπη που επιμένει να είναι ανοιχτή και φιλόξενη, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις -όπως αυτή της Συνθήκης της Γενεύης- και από την άλλη η Ευρώπη φρούριο, η Ευρώπη της ακροδεξιάς, των ταγμάτων εφόδου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν να είναι εχθρικός στρατός, που στρατικοποιεί το Πρσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές. Όσο αυτοί κατασκευάζουν τείχη, εμείς θα είμαστε απέναντι τους, βάζοντας τα δικά μας σύνορα στην βαρβαρότητα. Όσο αυτοί θα βάζουν φιτίλι στον πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία και αλλού, εμείς θα μιλάμε για την ειρήνη και θα είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των θυμάτων της πολεμικής μηχανής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here