Μέρκελ: Ευρωπαϊκή η λύση- Να καταπολεμήσουμε τις αιτίες τη προσφυγιάς

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση, για να λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς. Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι πρέπει να προστατεύσουμε καλά τα εξωτερικά σύνορα» τόνισε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο. Δεν απάντησε όμως αν η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει κάποιους από τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

«Για τη προστασία των εξωτερικών συνόρων, το ΝΑΤΟ ανέλαβε τώρα την αποστολή μαζί με την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX» συνέχισε η κ. Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούμε ακόμη να δούμε την επίδραση αυτών των μέτρων. «Εμείς -και τα 28 κράτη-μέλη- θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση» σημείωσε.

Η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε πάντως τους γερμανούς επιχειρηματίες για την στάση τους στην προσφυγική κρίση, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες δοκιμής για τους πρόσφυγες, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κατώτατος μισθός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here