Πιτέλα: Ντροπή το κλείσιμο των συνόρων

Το κλείσιμο των συνόρων είναι ντροπή και η όποια προσπάθεια εκδίωξης της Ελλάδας από τη Σένγκεν «απαράδεκτη».  Αυτά τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο του Ποταμιού.

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι μόνοι. Η ομάδα μου ήδη έδειξε στο παρελθόν ότι η όποια προσπάθεια απομόνωσης της Ελλάδας, ή ακόμη και εκδίωξής της από την ευρωζώνη ή από τη ζώνη Σένγκεν πρέπει να θεωρείται απαράδεκτη» τόνισε σε συνέντευξή του στα Νέα.

Ο Τζιάνι Πιτέλα κατηγορεί την Αυστρία και τις ανατολικοευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της απειλής για βέτο που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν υπάρξει δίκαιη ευρωπαϊκή κατανομή των βαρών του προσφυγικού.

«Η θέση του Τσίπρα υπογραμμίζει την ανάγκη για τον πλήρη σεβασμό των αποφάσεων και των δεσμεύσεων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε πνεύμα αλληλεγγύης και προς μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό. Η πρόσφατη απόφαση της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών να αναλάβουν μονομερή δράση χωρίς καν να διαβουλευθούν με την Αθήνα είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και ο Τσίπρας έχει δίκιο που διαμαρτύρεται» αναφέρει.

Πηγή In.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here