62% να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση. Στις 28 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τη τεράστια διαφορά 28 μονάδων  μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και την  χαοτική διαφορά σε καταλληλότητα ανάμεσα στο Τσίπρα και στον Σαμαρά  που φτάνει στις 42 μονάδες, κατέγραψε  δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής». Το συντριπτικό ποσοστό 90% δηλώνει, ότι δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ στο 19,5% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος. Η δημοσκόπηση έγινε  μεταξύ 11 και 17 Ιουνίου, μέσω τηλεφώνου.

πηγή : public issue
πηγή : public issue

Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 62%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ποσοστό 15% συγκεντρώνει «κανένας» και ποσοστό 3% είναι χωρίς γνώμη.

Στο ερώτημα ποια είναι η «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», οι πολίτες απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ποσοστό 52%, κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ποσοστό 17%, καμία από τις δύο σε ποσοστό 28%, χωρίς γνώμη δηλώνει το 4%.

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 43% ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση το 88% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 11% ικανοποιημένοι.

Το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ, το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη. Το 90% δηλώνει εξάλλου ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές και το 9% ότι μάλλον χρειάζεται.

Για τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει και το 34% να υποχωρήσει.

Παράλληλα, το 60% εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για το ευρώ, ενώ το 36% αρνητική γνώμη.

Το 62% λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ότι θα είναι χειρότερα, το 22% «μάλλον καλύτερα», ενώ το 12% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει διαφορά.

Ποσοστό 42% εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για την Ε.Ε., το 57% αρνητική και 2% είναι χωρίς γνώμη.

Ως προς τις δημοτικότητες των αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 74% και αρνητικές 27%, ο Πάνος Καμμένος θετικές γνώμες σε ποσοστό 44% και αρνητικές σε ποσοστό 53% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 48%.

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 57%, ο Αντώνης Σαμαράς θετικές γνώμες σε ποσοστό 29% και αρνητικές σε ποσοστό 70%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θετικές γνώμες σε ποσοστό 24% και αρνητικές 74%, η Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες σε ποσοστό 53% και αρνητικές σε ποσοστό 41% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες σε ποσοστό 11% κι αρνητικές σε ποσοστό 84%.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here