6 πάλι οι αγνοούμενοι στη Μάνδρα – Τραγικές οι συνθήκες για τους πληγέντες

Συνεχίζεται το δράμα στη Μάνδρα, με άλλους δυο αγνοούμενους να προστίθενται στον κατάλογο πλέον. Είναι άλλα δύο άτομα που δεν έδωσαν σημεία ζωής, γεγονός που ανεβάζει και πάλι των αριθμό των αγνοουμένων στους έξι.

Οι νεκροί που έχουν βρεθεί είναι δεκαέξι.

Παράλληλα οι κάτοικοι ειναι σε τραγική κατάσταση παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Οι πιο πολλοί μένουν σε γείτονες ή μέσα στα γκρεμισμένα σπίτια τους για να γλιτώσουν ό,τι απομεινε από την περιουσία τους -φοβώνται πλιάτσικο (ήδη συνελήφθησαν Ρομά για πλιάτσικο σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο).

Απελπισμένος ένας απο τους πληγέντες καταγγέλλει ότι έχει καταστραφεί 4 φορές από τις πλημμύρες, στις προηγούμενες τρεις έχασε ισάριθμα αυτοκινητα και τώρα έχασε και το σπιτι του.

«Ενας άνθρωπος δεν ήρθε να μας δώσει ένα μουκάλι νερό! Φοράω ρούχα γειτόνων μου. Ειμαι χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό. Κι εγώ και η γυναικα μου και οι γονείς μας. Ολοι απόντες από τη ζωή μας. Και πες ότι βρισκω το κουράγιο να ξαναστήσω το σπιτικό μου. Ποιος μου λέει ότι σε πέντε μήνες δεν θα ξαναπνιγώ; Σας λέω ειλικρινά προχτές είδα το χάρο με τα μάτια μου και δόξα τω Θεώ, έζησα. Ομως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τη ζωή που μας περιμένει», κατέληξε βουρκώνοντας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημερα το πρωι.

Πολλοί ντόπιοι επίσης διαμαρτύρονται ότι οι περισσότεροι αρμόδιοι δεν μπήκαν στις πόλεις και πήγαν μέχρι την Εθνική και έτσι δεν διαμόρφωσαν εικόνα της τραγικότητας που αντιμετωπιζουν οι ξεσπιτωμένοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποιους δεν είχαν «κομπόδεμα» και είναι όχι μόνον άστεγοι αλλά και δίχως χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες. Οι δήμαρχοι της περιοχής ζητουν να δοθεί προτεραιότητα στην ενισχυση των πληγέντων, καθώς πάνω από 1500 άνθρωποι βρέθηκαν μέσα σε μια στιγμή κυριολεκτικά στο δρόμο και δεν μπορουν να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια ή ακόμα και φαγητό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here