Έξι οι νεκροί από τις ταραχές στην ΠΓΔΜ

Τους έξι έφτασαν οι νεκροί στο Κουμάνοβο ενώ τα πυρά από τις συγκρούσεις  μεταξύ αστυνομίας και ενόπλων, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα σήμερα  Κυριακή.

Η αστυνομία είχε επέμβει σε αλβανόφωνη περιοχή της πόλης εναντίον ομάδας ενόπλων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν έρθει «από το εξωτερικό», όπως λέει το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να διευκρινίζει από πού ενώ στη χώρα έχει κηρυχθεί διήμερο πένθος για τους νεκρούς αστυνομικούς.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα είχε δηλώσει ότι, εκτός από τους νεκρούς αστυνομικούς, πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβo, οι οποίες διήρκεσαν πάνω από 15 ώρες. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Η ιδια πρόσθεσε  ότι υπάρχουν θύματα και από την μεριά της ένοπλης ομάδας αλλά ο αριθμός τους  παραμένει αδιευκρίνιστος ενώ  ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Alsat» μεταδίδει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here