6 μήνες για αγριότητες με ζωντανά κοτόπουλα σε «διασκέδαση» καρναβαλιστών

Με ποινή φυλάκισης 6 μηνών τιμωρήθηκαν από το Τριεμελές Εφετείο της Λάρισας έξιάτομα που το 2014 εκσφενδόνιζαν ζωντανά κοτόπουλα σε όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση του καρνάβαλου από το χωριό Δαμάσι του Τύρναβου  και τα ζώα (οι κότες δηλαδή) ποδοπατήθηκαν και διαμελίσθηκαν.

Κατηγορουμενος ήταν και ο τότε αντιδήμαρχος επειδή είχε επιτρέψει να χρησιμοποιηθουν ζωντανά πλάσματα στην παρέλαση, αλλά ως προς εκείνον το αδικημα παραγράφηκε.

Η ποινή των εξι έχει τριετή αναστολή, οπότε αν δεν υποπέσουν σε αυτό το διάστημα σε άλλο αδίκημα, δεν θα την εκτίσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», μέλη του γκρουπ «Φορολογικά κοτέτσια» κορόιδευαν το 2014 τη φορολόγηση των κοτετσιών και ειχαν πάνω στο άρμα τους μέσα σε κλουβί ζωντανα κοτόπουλα. Στη διάρκεια της  παρέλασης οι καρναβαλιστές άρχισαν να στροβιλίζουν και να πετούν στον κόσμο τις κότες με αποτέλεσμα αρκετά από τα πουλιά να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο.

Στην απολογία τους αρνήθηκαν τις πράξεις ενώ παραδέχθηκαν πως ήταν μέλη του εν λόγω γκρουπ. Ένας ανήλικος τιμωρήθηκε με επίπληξη από το δικαστήριο ενώ ο οδηγός του άρματος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here