Έξι αμερικανικά F16 έτοιμα να επιτεθούν στους τζιχαντιστές από το Ιντσιρλίκ

Έξι αμερικανικά αεροσκάφη F16 σταθμεύουν ήδη στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους». Αυτό έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που σχηματίστηκε ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, πριν από έναν χρόνο, που οι ΗΠΑ θα μπορούν να απογειώσουν καταδιωκτικά από αυτήν την βάση, χάρη σε συμφωνία που υπεγράφη με την Τουρκία στα τέλη του Ιουλίου.

Επίσης εν αναμονή της ανάπτυξης των καταδιωκτικών, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν από το Ιντσιρλίκ μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταφέρουν πλήγματα κατά θέσεων των τζιχαντιστών.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουρκική πηγή επιβεβαίωσε την άφιξη σήμερα έξι αμερικανικών αεριωθουμένων. Τα αεροσκάφη αυτά ήρθαν από το Αβιάνο, στην Ιταλία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, περίπου 300 αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν επίσης αναπτυχθεί στην βάση για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στο έδαφος.

Τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ απογειώνονταν μέχρι τώρα από πιο μακρινές βάσεις για να πλήξουν τους στόχους τους των τζιχαντιστών, όπως αυτές της Ιορδανίασ ή του Κουβέιτ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here