56χρονος ‘Ελληνας φέρεται να έχει απαχθεί στην Υεμένη και ζητούν λύτρα από τους εργοδότες του

Απελπισμένος φαίνεται πλεον ένας Έλληνας που απήχθη -σύμφωνα μα ασαφείς πληροφορίες- πριν από δέκα μηνες στην Υεμένη, χωρίς να ζητουνται λύτρα από την οικογένειά του, αλλά από τους εγοδότες του

Τη διερεύνηση αυτής της περίεργης υπόθεσης έχουν αναλάβει το υπουργεία Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, το οποίο φέρεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, φαίνεται ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής στην Υεμένη, κρατείται εδώ και δέκα μήνες και απευθύνει έκκληση στις ελληνικές Αρχές ή και στη Σαουδική Αραβία για βοήθεια.

«Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει ο άνδρας στα αγγλικά.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος είχε στο παρελθόν εταιρεία, η οποία ειδικευόταν στις επισκευές πλοίων, με έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά.

Πριν από αρκετούς μήνες είχε γίνει και σχετική καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του 56χρονου είπε  ότι ο απαχθείς εργαζόταν σε εταιρεία του Άντεν της Υεμένης τα τελευταία δύο χρόνια και ότι τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγες μέρες προτού αναχωρήσει από την περιοχή με προορισμό την Αθήνα.

Το θύμα σε αυτό το διάστημα των δέκα μηνών έχει επικοινωνήσει δύο φορές με συγγενικά του πρόσωπα, μέσω τηλεφώνου, στα οποία απηύθυνε έκκληση βοήθειας. Οι απαγωγείς, την ίδια ώρα, δεν έχουν ζητήσει λύτρα από την οικογένεια του απαχθέντος, αλλά από τους εργοδότες του.

Η οικογένεια έχει καταγγείλει το συμβάν και στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here