Εισαγγελέας καλεί Παπασταύρου για τα 5,4 εκ ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ

ΦΩΤΟ: IN TIME

Στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, περνά πλέον η ποινική  αξιολόγηση της υπόθεσης του δικηγόρου Στ. Παπασταύρου, πρώην συμβούλου του Αντ. Σαμαρά σχετικά με τον λογαριασμό των 5,4 εκατομ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.  

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, αφού όπως φαίνεται η φορολογική αρχή δεν αποδέχτηκε τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο δικηγόρος σύμφωνα με τα οποία ήταν «απλώς διαχειριστής και όχι δικαιούχος του λογαρασμού».

Μάλιστα προ ημέρων είχε καταγγείλει πως «στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους και επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη μου με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να καλέσει εντός των ημερών τον κ. Παπασταύρου. Εκεί θα πρέπει να αποφασίσει , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αν θα πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ.ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή ή θα του ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο ίδιος πάντως, έχει το δικαίωμα ακόμα και αν πληρώσει να προσφύγει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων αμφισβητώντας την επιβολή του προστίμου και βεβαίως σε περίπτωση που στο μέλλον δικαιωθεί από τα δικαστήρια το ελληνικό δημόσιο έχει την υποχρέωση να του επιστρέψει τα λεφτά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here