50χρονη πρώην υπάλληλος συνελήφθη για τις καρφίτσες στις αυστραλιανές φράουλες

Μια γυναίκα 50 ετών συνελήφθη στην Αυστραλία για τις «βελόνες στις φράουλες», ένα επικίνδυνο σαμποτάζ που σχεδόν κατέστρεψε φέτος τους παραγωγούς φράουλας.

Η γυναικα δούλευε παλιότερα για μια εταιρεία παραγωγής και συσκευασίας φράουλας, την Berrylicious  και δεν ξέρουμε αν απολύθηκε και ήθελε  να εκδικηθεί τη συγκεκριμένη εταιρεία ή αν  είχε  και ψυχολογικά προβλήματα -χωρίς το ένα βεβαίως να αποκλείει το άλλο.

Από τις ενέργειές της τουλάχιστον εν άτομο κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή κατάπιε φράουλα με μικρό κομμάτι βελόνας ή καρφίτσας. Η πρώτη «επίθεση» είχε σημειωθεί το 2012 και πέρασε απαρατήρητη με την έννοια ότι θεωρήθηκε μεμονωμένο περιστατικό και ατύχημα στην αλυσίδα συσκευασίας. Από πέρσι ομως τα επεισόδια αυξήθηκαν και μάλιστα η Αυστραλία επικήρυξε το άτομο που  διέπραττε το σαμποτάζ και άλλαξε και τη νομοθεσία για δηλητηρίαση τροφίμων ή για με οιοδήποτε τρόπο εσκεμμένη πρόκληση βλάβης καταναλωτών από κατανάλωση τροφίμων. Φυσικά το πρόβλημα προκάλεσε και την κατάρρευση των μετοχών όλων των συναφών εταιρειών αλλά και την οικονομική καταστροφή πολλών παραγωγών.

Ήδη απο το Σεπτέμβριο η Αστυνομία καλούσε για κατάθεση άτομα που είχαν απολυθεί ή βρίσκονταν στα δικαστήρια για εργασιακά ζητήματα είτε με εταιρείες παραγωγής φράουλας είτε με εταιρεία συσκευασίας του φρουτου. Ισως γι΄αυτό το λόγο,  ενώ οι αρχικές επιθέσεις στόχευαν στις φράουλες συγκεκριμένης εταιρείας (της Berrylicious), εν συνεχεία στράφηκαν και εναντίον άλλων εταιρειών -η δράστις ήθελε ουσιαστικά να μην επικεντρωθούν σε απολυθέντες απο τη συγκεκριμένη εταιρεία, γιατί προφανώς θα την εντόπιζαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here