50χρονη Αιγυπτία υποστηρίζει στις ΗΠΑ ότι είναι σύζυγος του Κασόγκι

Ενώ δεν έχει διαλευκανθεί ο ακριβής τρόπος δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικης Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, πριν απο ενάμιση μήνα, μια 50χρονη Αιγυπτία υποστηρίζει ότι τον είχε παντρευτεί κρυφά.

 

Τα κίνητρά της είναι άγνωστα και αν λέει αλήθεια δικαιουται αποζημιωσης όπως όλοι οι συγγενεις του. Αν λέει ψέματα, ίσως το κινητρό της είναι να αμαυρώσει την εικόνα του νεκρου δημοσιογράφου -αυτό τουλάχιστον μπορει να σκεφτεί η Τουρκάλα που επροκειτο να παντρευτεί τον Κασόγκι

«Ο Τζαμάλ ποτέ δεν μου ανέφερε αυτή τη γυναίκα. Γιατί προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι άνθρωποι για τον Τζαμάλ; Τι θέλει; Υποψιάζομαι ότι αυτή είναι μια προσπάθεια να τον δυσφημήσουν και να βλάψουν τη φήμη του», ανέφερε η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του.

Ενας συνεργάτης του Κασόγκι επιβεβαίωσε πάντως τα λεγομενα της Αιγυπτίας.

Η Αιγυπτία είπε ότι μόνο μερικοί συγγενείς του το ήξεραν, αλλά μέλη της οικογένειάς του αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

Η 50χρονη Αιγύπτια δεν θέλησε να αναφερθεί το όνομά της και παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Washington Post, στην οποία αρθρογραφούσε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος

«Είμαι η «κρυφή» σύζυγος του Τζαμάλ Κασόγκι», είπε. «Παντρευτήκαμε τον περασμένο Ιούνιο στις ΗΠΑ σε μυστική ισλαμική τελετή. Δεν θέλω να αποκαλύψω την ταυτότητά μου γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου και την δουλειά μου. Ομως έδωσα στοιχεία απο το γάμο σε προξενείο της Σαουδικής Αραβίας γιατί θελω να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μου ως συζύγου. Τελευταία φορα τον είδα τον Σεπτέμβριο. Είχαμε γνωριστεί προ δεκαετίας και συναντιομαστε σπάνια, όταν για λόγους δουλειάς ταξιδευα στις ΗΠΑ. Συναισθηματικά σμίξαμε πάντως πριν απο ένα χρόνο. Ζω στο… (μια χώρα στον Περσικό Κολπο) Οταν τον ρωτουσα μήπως με όσα γράφει θα έπρεπε να ανησυχει, μου απαντουσε ότι δεν φοβόταν για τη ζωή του»

Τώρα γιατί αυτή η γυναίκα μιλάει ανώνυμα όταν έχουν τα στοιχεία της οι Σαουδάραβες, δεν ειναι κατανοητό. Δηλαδή ποιον φοβάται;

Επίσης δεν εξηγεί για ποιο λόγο παντρεύτηκαν κρυφά και αν ειχε υποψη της τον προηγουμενο γάμο του ή εκεινον που σχεδίαζε.

Ηδη διέρρευσαν και φωτογραφίες της στο Twitter και μάλιστα απο λογαριασμό ατόμου φίλα προσκείμενου στον πρίγκιπα της Σαουδικης Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δηλαδή στον άνθρωπο που φέρεται να διέταξε την εκτέλεση του δημοσιογράφου

Πάντως σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα δεν έχει εκδοθεί επισημως άδεια γάμου και είναι αμφισβητήσιμο το νόμιμο της τελετής. Ο ιμάμης που φέρεται να τέλεσε το γάμο αρνήθκε να σχολιάσει την είδηση.

Ο Κασόγκι είχε δυο παιδιά από ένα γάμο του στη Σαουδική Αραβία

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here