50 φορείς σε εργοστάσιο της Χαλκιδικής

Σε μεγάλο εργοστάσιο τροφίμων στη Χαλκιδική βρέθηκαν θετικοί στον ιό 50 από τους 300 εργαζομένους, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του OPEN TV.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς με κύκλο εξαγωγών.

«Είναι όλοι σε καραντίνα, έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα» δήλωσε στο OPEN ΤV, η νομική σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Λιολιοπούλου. «εν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πάντως ότι τα 50 κρουσματα ήταν από αυτές τις δύο εργαζόμενες, μπορεί να είχαν άλλη πηγή μετάδοσης».

Αρχικά πάντως βρέθηκαν δύο γυναίκες υπάλληλοι θετικοί με καταγωγή από την Αλβανία, όταν επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην πατρίδα τους και νοσησαν. Εν συνεχεία έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζομένους, αλλά από ιδιωτικά εργαστήρια με έξοδα της εταιρείας.

Ο αόρατος ΕΟΔΥ ήταν και πάλι απών, όπως στην περίπτωση της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική με 800 παιδιά, όπου το κλιμάκιό του εμφανίστηκε έξι ημέρες μετά τα πρώτα κρουσματα. Αν οι δύο εργάτριες βρέθηκεν θετικές πριν από δύο εβδομάδες όπως αναφέρει το Open, σημαίνει ότι ο ΕΟΔΥ αδιαφόρησε 15 ολόκληρες ημέρες για 300 άτομα που εν τω μεταξύ μπορεί να διέσπειραν τον ιό στα χωριά ή στις πόλεις που μένουν, επαναπαυόμενος σε ιδιωτικά τεστ για κορονοϊό και σε ιχνηλάτηση από ιδιώτες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here