«50 ευρώ ανά γιατρό ανά τον Σύλλογο και 20 ευρώ για τον ΠΙΣ»

Το έγγραφο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπου ο πρόεδρός του Αθανάσιος Εξαδάκτυλος θέτει στο Δ.Σ. θέμα να συνεργάζεται ο επιστημονικός σύλλογος με τα ΚΕΚ για να παίρνει 20 ευρώ το «κεφάλι», ανέδειξε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Με ανάρτησή της στο Twitter δημοσιοποίησε το έγγραφο του προέδρου του ΠΙΣ προς τα μέλη του, στο οποίο «τίθεται το ερώτημα αν θα πρέπει ο ΠΙΣ να συνεργαστεί με τα ΚΕΚ (…) ώστε να υπάρξει αντισταθμιστικό όφελος τόσο για τον ΠΙΣ όσο και για τον Ιατρικό Σύλλογο που θα ακολουθήσει την προτροπή του». Μάλιστα, ο Αθ. Εξαδάκτυλος θέτει και παράδειγμα! «50 ευρώ ανά γιατρό για τον Σύλλογο και 20 ευρώ για τον ΠΙΣ»! «Πώς αισθάνονται οι γιατροί με αυτούς που επέλεξαν να τους εκπροσωπούν;» αναρωτιέται η Όλ. Γεροβασίλη στην ανάρτησή της.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης εναντίον των προγραμμάτων κατάρτισης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει συλλήβδην τα προγράμματα κατάρτισης. Καταγγέλλει σκανδαλώδεις πρακτικές ευτελισμού της κατάρτισης, των καταρτιζομένων επιστημόνων και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος» είπε (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) και υπενθύμισε ότι:

1. «Παραλάβαμε ένα καθεστώς των προγραμμάτων κατάρτισης, όπου το 70% το παίρνει το ΚΕΚ και 30% ο επιδοτούμενος. Αυτό το ποσοστό το αντιστρέψαμε. Και ορθώς πράξαμε».

2. «Επίσης, επιλέξαμε αυτά τα κονδύλια να μην διοχετεύονται αποκλειστικά σε προγράμματα κατάρτισης, αλλά στην ενίσχυση της απασχόλησης, πράγμα το οποίο λειτούργησε ως πλέγμα προστασίας στην εργασία και στις επιχειρήσεις».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here