4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας: «Ο καρκίνος του νεφρού»

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Ουρολογίας «Athens Forum on Robotic Surgery in Urology» με θέμα «Ο Καρκίνος του Νεφρού» πραγματοποιήθηκε  2- 3 Ιουνίου στο Metropolitan Hospital, με ζωντανά ρομποτικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία.

Στην προεδρία του Συνέδριου οι καθηγητές  Deliu Victor Matei από την Ιταλία, Ass. Prof. Nicolae Crișan από την Ρουμανία και ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Διευθυντής Ουρολόγος του Metropolitan Hospital.

Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Oυρολογική Κλινική και το Κέντρο Ρομποτικής Ουρολογικής του Metropolitan Hospital, το Ιnstittuto Europeo di Oncologia, University of Medicin, Milano, Italy και το University of Medicine and Pharmacy “Iuliu Hatieganu” Cluj – Napoca.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν ο καρκίνος του νεφρού. Αν και είναι γενικά αποδεκτό το αξίωμα ότι, εάν το κόστος των ρομποτικών επεμβάσεων ήταν το ίδιο με εκείνων των λαπαροσκοπικών, τότε η ρομποτική χειρουργική θα επικρατούσε απόλυτα, σήμερα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της μερικής νεφρεκτομής, η λαπαροσκοπική προσέγγιση βρίσκει την εφαρμογή της εκεί όπου η ρομποτική χειρουργική δεν είναι διαθέσιμη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here