Τέσσερις μήνες με αναστολή σε 6 συλληφθέντες για τις καταλήψεις της Θεσ/νίκης

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Αυτοφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  6 από τους συλληφθέντες στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες άτομα στον εξωτερικό χώρο να συμπαραστέκονται προς τους δικαζομένους.

Τα έξι άτομα είχαν συλληφθεί στο λεγόμενο Μανδαλίδειο Μέγαρο και η κατηγορία ήταν «αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας περιουσίας». Τους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων.

Στους πέντε κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή για 3 χρόνια, αλλά του έκτου η ποινή μετατράπηκε σε  5 ευρώ, ημερησίως.

Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζαν ότι η παραμονή τους ήταν παράνομη, ενώ έκαναν λόγο για «κατάληψη στέγης», τονίζοντας ότι εάν τους εζητείτο θα αποχωρούσαν.

Τρεις  συγκατηγορούμενοί τους αθωώθηκαν λόγω έλλειψης δόλου -δύο Ιταλοί τουρίστες και ένας ‘Ελληνας  φοιτητής που δήλωσαν φιλοξενούμενοι και που δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για δημόσια περιουσία.

Οι δίκες των άλλων  65 κατηγορουμένων, για τις καταλήψεις στην οδό Καρόλου Ντιλ και του παλιου ορφανοτροφείου, αναβλήθηκαν για τις 3 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα -αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.  Είναι όλοι τους νεαρά άτομα και πολλοί από αυτούς αλλοδαποί (από Γερμανια, Σλοβενία, Ισπανία κ.λπ, και συμμετείχαν στο no border camp.

Η δίκη αναβλήθηκε επειδή το δικαστήριο αδυνατούσε να βρει διερμηνείς για όλους. Όσον αφορά όμως στα  πέντε άτομα που κατηγορούνται ειδικά για το κτίριο της Καρόλου Ντιλ, δεν εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here