48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από το πρωί οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, με στόχο την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, του τελεί υπό κατάρρευση μετά την κατάργηση του αγγελιόσημου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο του τύπου, αναφέρουν:

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια,  αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.  Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει  η κυβέρνηση  ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης,  24 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου 2017 και καλούν όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

Τη στήριξη, διεύρυνση και βιωσιμότητα ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
·         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

·         Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

·         Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

·         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Δηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για:

–  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

–  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

–    ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

-ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τα ΔΣ των Ενώσεων:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

To Press Publica συμμετέχει στην απεργία-Η θέση μας

Το Press Publica συμμετέχει στην απεργία για την διάσωση του ταμείου των δημοσιογράφων. Ελπίζουμε οι λαθρεπιβάτες της ενημέρωσης, που σπάνε την απεργία αδιαφορώντας για την κοινή προσπάθεια, να λογοδοτήσουν για την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση τους.

Οποιος δεν μετέχει στην απεργία, δεν ενδιαφέρεται για το Ταμείο και επομένως δεν πρέπει ούτε μπορεί να προσδοκά απολαβές από αυτό.

Επίσης καλούμε τους ενεργούς πολίτες, να γυρίσουν τα νώτα τους στην απεχθή εκδήλωση απεργοσπασίας, επιλέγοντας υπεύθυνη και καθαρή ενημέρωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here