48ωρες και αύριο πορεία στη Βουλή από εργαζομένους ΟΛΠ

Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενάντια στο «απέναντι στο ξεπούλημα των λιμανιών». Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ που καλούν τους λιμενεργάτες σε συγκέντρωση  αύριο Τρίτη, 31 Μαΐου, στις 10π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος για πορεία προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, «η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά  χρειάζονται συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις.»

Με εξώδικη επιστολή τους ζητούν να μην πωληθεί το μετοχικό πακέτο του ΟΛΠ και να συγκληθεί  γενική συνέλευση, καθώς  θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως η έγκριση πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, «δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου και εκκρεμεί απόφαση επί της ενστάσεως που έχει κατατεθεί στην αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here