45χρονη Βολιώτισσα φέρεται να εκβίαζε με «τρομοδέματα»

Μια 45χρονη που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εκβίαση, συνεληφθη εκ νέου αυτή τη φορά με την κατηγορία ότι έστελνε «τρομοδέματα» για να εκφοβίσει εκείνους από τους οποίους ζητουσε χρήματα.

Η συλληφθείσα αρνήθηκε ότι είχε οιαδήπτοε σχέση με τους φακέλους  που περιείχαν καλωδια και άγνωστη ουσία (εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν όντως περιείχαν εκρηκτικά ή όχι).

Αποτέλεσμα εικόνας για κιτρινος φακελος

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι των μηνυτών και η δικηγόρος τους (υπέβαλαν μήνυση όλοι για τους φακέλους με το περιεργο περιεχόμενο) κατέθεσαν  ότι πριν από ενάμισυ χρόνο εμφανισθηκε μια 45χρονη και τους  ζητουσε 15.000 ευρώ για υποτιθέμενη οφειλή του μηχανικου συζύγου -η σύζυγος είναι έμπορος. Το ζευγάρι αρνήθηκε ότι υπήρχε τέτοια οφειλή  και απευθύνθηκε σε δικηγόρο. Τους τηλεφώνησε και ένας άνδρας που επισης απαιτουσε 15.000 ευρώ. Το ζευγάρι αρνήθηκε εκ νέου την καταβολή του ποσού

Η εμπορος έλαβε  και απειλητικα μηνυματα στο κινητό της. Ενα από αυτά απειλουσε

«Θα σας κάνω κομματάκια»

Προ πενθημέρου το ζευγάρι αλλά και η δικηγόρος τους έλαβαν χωριστά  από μια παράξενη «επιστολή». Ηταν και στις δυο περιπτώσεις ένας φάκελος που περιείχε καλώδια και άλλα μικροαντικείμενα.

Ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Βόλου, η οποία παρέλαβε και τους δυο φακέλους και τους έστειλε στα ειδικα εργαστήρια για εξέταση.

Τόσο η έμπορος όσο και η δικηγόρος υπέβαλαν μήνυση κατά της 45χρονης. Η γυναίκα -που κατάγεται από το Βόλο, αλλά ζει στην Αθήνα-,  εντοπίστηκε στο σπίτι της στην Πεντέλη, συνελήφθη και μετήχθη στον Βόλο όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση. Παράλληλα, αναμένεται το αποτέλεσμα από την εξέταση των φακέλων για να προστεθεί και η κατηγορία της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών.

Στην απολογία της στον ανακριτή, η 45χρονη αρνήθηκε κάθε σχέση με τους παγιδευμένους φακέλους και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Διερευνάται ποιος είναι ο μεταφορέας των φακέλων στο σπίτι του ζεύγους και στο γραφείο της δικηγόρου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η 45χρονη είχε στο παρελθόν φιλική σχέση με την έμπορο, ομως ξαφνικά άρχισε να της ζητάει χρήματα λέγοντάς της ότι της όφειλε το ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που δεν διασταυρώσαμε όμως ακόμη, οι φάκελοι περιείχαν όντως πυροκροτητές. Κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών, όμως για να ασκηθεί αυτή η δίωξη θα πρέπει να έχουν ανευρεθεί εκρηκτικά και αυτό ακόμα δεν διασταυρώθηκε ως πληροφορία  -οπότε παραμένει αδιευκρινιστο αν ήταν «μαϊμού» τρομοδέματα για να εκφοβίσουν ή αν όντως περιείχαν κάποιο εκρηκτικό στον πυροκροτητή

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here