450 άτομα για την ασφάλεια του Ομπάμα χτες στην Ελευσίνα

Στρατιωτική εκστρατεία θυμίζει η επιχείρηση των Αμερικανών πρακτόρων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Χθες το βράδυ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού που μετέφεραν οχήματα (ο Αμερικανός πρόεδρος και η συνοδεία του μετακινούνται μόνον με δικά τους θωρακισμένα οχήματα). Επίσης μετέφεραν στρατιωτικο εξοπλισμό,  ένα ελικοπτερο και 450 άτομα. Οι 300 από αυτούς είναι πράκτορες και οι 150 περιγράφονται ως υγειονομικό προσωπικό

Θωρακίζεταο εν τω μεταξύ και το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πνύκα.

Επίσκεψη Ομπάμα: Κλειστό για το κοινό το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενημερώνει τους επισκέπτες του ότι από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου, στο Φάληρο, όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στους Γιάννη Μόραλη και Χρήστο Καπράλο.

Υπενθυμίζεται ότι, αν και ως δικαιολογία για την αλλαγή του χώρου της ομιλίας Ομπάμα προέβαλε ο άστατος καιρός, πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς πράκτορες της CIA, που βρίσκονται στην Αθήνα και επεξεργάζονται από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ το επιχειρησιακό πλάνο για την ασφάλεια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, να έκριναν ότι η Πνύκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να υπέδειξαν την εξεύρεση άλλου, πιο «ελεγχόμενου» σημείου, αρκετά μακριά και από το κέντρο που τους προβληματίζει ούτως ή άλλως λόγω των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here