45 σωματεία επιχειρηματιών αντιδρούν στο κλείσιμο στις 11 το βράδυ

Πολλά σωματεία επιχειρηματιών που έχουν κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίαση, μπαρ) σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν στα δημοσιεύματα που θέλουν το ωράριο να περιορίζεται ως τις 11 το βράδυ.

«Η εστίαση για άλλη μια φορά έχει βρεθεί στο επίκεντρο των τελευταίων εξελίξεων και παρόλο που έχει χτυπηθεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα και που ακόμα περιμένει τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση στους βασικούς πυλώνες στήριξης (επιδότηση Ασφαλιστικών Εισφορών, μονοψήφιο συντελεστή ΦΠΑ κ.α), ακούγεται ότι θα θεσπιστεί ωράριο μέχρι τις 23:00 σε όλο τον κλάδο», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση και καλούν την κυβέρνηση σε άμεση συνάντηση με τα αρμόδια όργανα της εστίασης ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό.

«Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Πριν καταδικάσουμε τις παραβατικές συμπεριφορές, ας αναλογισθούμε και τι ποσοστό αυτής της συμπεριφοράς αντιστοιχεί σε όλους. Γι αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε ισοπεδωτική λογική και πρακτική του οδοστρωτήρα. Είναι υπόθεση όλων και έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Λάθη έχουν γίνει εκατέρωθεν. Διάθεση υπάρχει, συνεργασία όχι. Ας γίνει η αρχή. Εμείς προς το παρόν είμαστε ακόμα εδώ », σημειώνουν χαρακτηριστικά οι επιχειρηματίεςς, ενώ τα κρουσματα έχουν ξεπεράσει ακόμα και του πρώτου κύματος της άνοιξης…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here