357 ανθρώπους έπνιξαν οι μουσώνες στην Κεράλα

Στην πολύ τουριστική Κεράλα της νότιας Ινδίας σημειώνονται από τα τέλη του Μαΐου καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες που έχουν βυθίσει στη λάσπη ολόκληρα χωριά.

Από τις 29 Μαΐου, την ημέρα που άρχισαν οι βροχές της εποχής των μουσώνων στην Κεράλα, ως σήμερα, συνολικά 357 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα  350.000 πλημμυροπαθείς έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν σε 3.000 καταυλισμούς έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες άνδρες του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί επίσης για να βοηθήσουν αυτούς που εξακολουθούν να βρίσκονται απομονωμένοι .

Πολλοί δρόμοι αλλά και 134 γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, αποκόπτοντας ολόκληρες περιοχές του κρατιδίου

Κάτοικοι σε πανικό απευθύνουν έκκληση  για βοήθεια μέσω facebook, instagram και twitter δηλώνοντας οτι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σωστικά συνεργεία.

Σε οικονομικό κόστος οι ζημιες υπολογίζονται στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το τελικό κόστος της καταστροφής δεν μπορεί να υπολογιστεί έως ότου αποσυρθούν τα νερά.

Η Κεράλα (കേരളം)(ορθή προφορά στα χίντι: Κέραλα) είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν την Ινδία. Βρίσκεται στο Νότιο-νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και η συνολική της έκταση είναι 38.863 τ.χλμ., ενώ ο πληθυσμός της περίπου 31.842.000.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here