35.000 δολλάρια για τρίχες από το κεφάλι του Τζον Λένον!

Τρίχες αξίας 35.000 δολλαρίων ! Τόσο πουλήθηκε μια τούφα 10 εκατοστών από την κόμη του διάσημου «Σκαθαριού» Τζον Λένον, σε δημοπρασία που οργάνωσε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ο οίκος Heritage Auction.

Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας του Τέξας και  αγοραστής  είναι ο Βρετανός συλλέκτης Πολ Φρέιζερ  ο οποίος απέκτησε την χρυσή τούφα μήκους 10 περίπου εκατοστών  από τα μαλλιά του Τζον Λένον όταν τα κούρεψε το 1966. Την τούφα αυτή έκοψε  με το ψαλίδι του το 1966 στο Αμβούργο, ένας Γερμανός κομμωτής, ο Κλάους Μπάρουκ. Εκείνη την εποχή ο Τζον Λένον προετοιμαζόταν για τα γυρίσματα της κωμωδίας «Πώς κέρδισα τον πόλεμο» του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λέστερ. Υποδυόταν έναν στρατιώτη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Πρόκειται για τη μακρύτερη τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον που έχει ποτέ δημοπρατηθεί» δήλωσε ο διευθυντής, Γκάρι Σρουμ, σε ένα δελτίο τύπου.

Στην ίδια δημοπρασία, ένα εισιτήριο που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη συναυλία των Μπιτλς στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον τον 1964, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 30.000 δολαρίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here